Doornik maakt de Click en sluit zich aan bij dit innovatieve project dat bijdraagt aan de openbare netheid

Doornik is de eerste stad in Henegouwen die zich aansluit bij het participatieve project de Click. Het past binnen de strategie van de stad om voor meer openbare netheid te zorgen. De Click beloont burgers die afval en verpakkingen van ‘on-the-go’-consumptie opruimen. Op die manier gaan ze de strijd aan met zwerfvuil. Het afval dat in het kader van dit project in het centrum van de stad wordt verzameld, wordt voorgesorteerd zodat het PMD gerecycleerd kan worden.

Met meer dan 500 afvalbakken op haar grondgebied is de gemeente Doornik een van de Waalse gemeenten die zich het meest inzetten in de strijd tegen zwerfvuil.

Er werd aangepaste infrastructuur geïnstalleerd en de vuilnisbakken met roze stickers maken dat je er niet naast kan kijken. Bovendien worden de openbare vuilnisbakken voorgesorteerd, waardoor het recycleerbaar materiaal van het restafval gescheiden kan worden. Het voorgesorteerde PMD volgt dan zijn gebruikelijke weg door de recyclageketen.

De Click heeft zijn sporen al verdiend. Er zijn immers al 39.000 overtuigde gebruikers, die maar liefst 215.000 keer de Click hebben gemaakt om zoveel mogelijk afval in de juiste vuilnisbak te gooien. Zoveel mensen hebben een ‘mentale Click’ gemaakt en hebben goede reflexen aangenomen!

The Click Doornik