Deelnemers van de Eneco Clean Beach Cup maken de Click

Afgelopen zondag vond de Eneco Clean Beach Cup plaats, de jaarlijkse afspraak om zwerfvuil te ruimen langs de kustlijn tussen Zeebrugge en Oostduinkerke in België, en Scheveningen en Noordwijk in Nederland. De Click was ook van de partij! 

Deelnemers in België konden voor het eerst hun verpakkingen of opgeraapt zwerfvuil inscannen via de Click-app om Circular UCoins te verdienen. Deze konden ingewisseld worden voor een gratis ijsje of drankje bij Icarus Surfclub in Zeebrugge of bij surfclub Windhaan in De Haan. De promoteams waren de hele dag aanwezig op deze twee sleutellocaties om het project kracht bij te zetten. Met resultaat! De app telt maar liefst 250 nieuwe gebruikers die zich registreerden in De Haan of Zeebrugge. Zij kunnen overigens het hele jaar door blijven ‘clicken’ in De Haan, Antwerpen en Namen. 

Volgens de organisatie van Eneco Clean Beach Cup werd er 2.000 kg zwerfvuil opgeruimd. Via het voorsorteercentrum van Renewi worden de recycleerbare materialen van het restafval gescheiden, zodat deze een nieuw leven krijgen als secundaire grondstof voor nieuwe producten of verpakkingen. Een opsteker voor de circulaire economie!  

Eneco Clean Beach Cup 2021