Langs de hele kustlijn clicken tijdens de Eneco Clean Beach Cup

Op 20 maart 2022 tekent de Click opnieuw present tijdens de Eneco Clean Beach Cup. Onder impuls van Belgische en Nederlandse surf- en beachclubs zullen we samen het strand langs de Noordzee schoonmaken. Wie deelneemt, kan voor het eerst langs de hele kustlijn clicken. Daarmee wordt goed gedrag dubbel beloond: met “karmapunten” en Circular UCoins voor elk opgeraapt en ingescand stuk afval.

Samen met afvalverwerker Renewi zorgen we er bovendien voor dat alle ingezamelde zwerfvuil voorgesorteerd wordt, zodat recycleerbaar verpakkingsmateriaal van het restafval gescheiden wordt. Deze verpakkingen vervolgen daarna hun gewoonlijke weg doorheen de recyclageketen, samen met de huis-aan-huis ingezamelde PMD-zakken. 

Wim Geens, Managing Director Fost Plus: “De samenwerking met de organisatie achter de Eneco Clean Beach Cup is een mooi voorbeeld van hoe een groot bedrijf de click maakt. Door de Click te integreren in de werking van de Eneco Clean Beach Cup geven we de zwerfvuilruimers een extra duwtje in de rug. Tegelijk werken we aan de naamsbekendheid van de Click. Want dankzij de app kan iedereen, altijd en overal, het juiste doen. Zo  realiseren we een duurzame gedragsverandering die zwerfvuil voor altijd uit het straatbeeld - en uit de zee - bant.”

In 2021 konden zwerfvuilruimers al clicken op het strand van Zeebrugge en de Haan. Na de positieve evaluatie van de vorige editie, werd de samenwerking dit jaar uitgebreid naar de hele kustlijn. In Blankenberge, De Haan-Wenduine en Middelkerke kan je het hele jaar door clicken. 

Eneco Clean Beach Cup 2022