De Click in jouw stad of gemeente?
Hoe pakken we dat aan?

Middelkerke vuilbak

1. Infrastructuur

De Click geeft de bestaande infrastructuur een boost. We nemen het vuilnisbakkenplan onder de loep en stoppen op strategische locaties de vuilnisbakken in ons iconisch roze jasje. Ze geven de voorbijgangers een extra stimulans om hun afval weg te gooien. Maar daar stopt het niet. De inhoud van die straatvuilnisbakken wordt voorgesorteerd. Dat wil zeggen dat recycleerbare materialen van het restafval gescheiden worden in een speciale installatie. De verpakkingen vervolgen hun gewoonlijke weg doorheen de recyclageketen, samen met het huis-aan-huis ingezamelde PMD via de blauwe zakken. De Click is niet alleen een effectief middel om de openbare netheid te verbeteren maar zorgt ook voor meer verpakkingsrecyclage.

2. Communicatie

We stellen samen een communicatieplan op om enerzijds lokale handelaren en organisaties te overtuigen om vouchers aan te bieden in de app en anderzijds zoveel mogelijk burgers te activeren om de Click te maken. Onze motivatie gaat ver: we contacteren lokale influencers, we richten social media kanalen op, we fotograferen en filmen op lokale evenementen, …

eneco clean beach cup

Samen staan we sterk. Het doel is een hechte community op te richten waarbij alle partijen de strijd aangaan tegen zwerfvuil én waarbij ook de lokale economie er wel bij vaart.

bjorn prasse

Blankenberge hecht er veel belang aan dat onze stad een gezellige, leuke, mooie maar vooral ook een schone plek is voor bewoners en toeristen. Door samen te werken met de Click pakken we de problematiek van zwerfvuil efficiënt en doelmatig aan.